Почетна » Друштво » Велики хуманиста Петар Божовић поклања стипендистима комплетан износ од једне представе

Реч је о фондацији "Евро за знање"

Велики хуманиста Петар Божовић поклања стипендистима комплетан износ од једне представе

Новац је уплаћен на рачун Фондације „Евро за знање“, која тренутно стипендира 10 ученика и девет студената, саопштено је из ове организације.

„Наш Велики Петар нас је поново изненадио донацијом. Ово је други пут да, у релативно кратком року, комплетан износ од једне представе поклања Фондацији, односно њеним стипендистима“, изјавио је управитељ Фондације Милан Живковић.

Како је истакао, изненађење је тим веће ако се зна да је Божовић један од наших првих чланова и донатора и да сваког месеца уплаћује одређени износ у нашу фонадацију.

Фондација „Евро за знање“ основана је пре 11 година у Косјерићу, а стипендира младе из читаве Републике.

Њени оснивачи и чланови су грађани који својим прилозима стварају фонд за стипендирање, а подршку имају и од десетак колектива.

Извор: НИН

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.