Почетна » Спорт » У Мајамију презадовољни издањима Николе Јовића

Тајлер Хиро оснива фан клуб репрезентативца Србије

У Мајамију презадовољни издањима Николе Јовића

Кошаркашким фанатицима васпитаваним у Европи уме да засмета то одсуство притиска резултата у свакој утакмици регуларног дела сезоне, али када је реч о развоју играча – нико то не ради као НБА лига. Уз пуно стрпљења и најбоље услове млади кошаркаши доћи ће на ред за своју шансу ако су спремни да је чекају, а Никола Јовић ју је дочекао.

Био је млади Јовић на прагу да га склоне из првог тима Мајами Хита, али је српски репрезентативац партијама у последње време на најбољи начин показао да су сви они који су мислили да нема квалитет за НБА лигу дебело погрешили.

Након епизоде у развојној лиги почео је да ређа добре утакмице – 11 поена против Голден Стејта, па 15 уз осам скокова у судару са Лос Анђелес Лејкерсима, а онда и “олараунд” издање у слављу над Хјустоном. Нешто слабије шутерско вече и скромних шест поена, али уз осам скокова, шест асистенција и две украдене лопте.

Тајлер Хиро оснива фан клуб Николе Јовића

У последње време, Никола игра феноменално, а добио је и похвале од Ерика Сполстре, једног од најбољих тренера лиге и својих саиграча, центра Бема Адебајоа и шутера Тајлера Хироа.

„Обожавам Ника. Рекао сам му да оснивам фан-клуб Николе Јовића, водиће га Тајлер Хиро“, насмејао се 23-годишњи бек, са 28 поена најефикаснији играч у победи над Хјустоном.

Али говорио је озбиљно.

„Једноставно обожавам начин на који игра, изузетно је вешт, заиста је, али заиста добар. Узбуђен сам за њега. Само треба да настави да гради на овоме, да се бори за све више минута и користи шансе које добија“.

Бем Адебајо, први центар екипе Мајамија, још један је велики поштовалац Јовићевог лика и дела.

„Увек говорим о ономе што се дешава иза камере. Сваки дан вредно ради. Нисам ниједном ушао у теретану, а да њега нисам видео. Ради притом и све оне мале ствари. Гледа снимке утакмица, покушава да разуме игру, ради и пре тренинга, на тренингу… Те ствари много значе на оваквим утакмицама. Јесте имао само шест поена, али то само показује да бројка у последњој колони не говори много када причамо о утицају на победу“

Foto: Miami Heat Facebook Fan Page

Похвале и од стране тренера Сполстре

Ерик Сполстра је са своје позиције морао да буде нешто уздржанији, али и он хвали 20-годишњег кошаркаша.

“Младим играчима је потребно време да се развију и потребно им је да играју, небитно да ли овде или у Сијукс Фолсима (у развојној лиги), aли Јовић се развија брже”, почео је Сполстра и наставио.

“Има величину за позициони напад, веома је динамичан када игра са Бемом. Он ће само бити бољи. Само што то неће бити линеаран напредак. Ови минути које је добио у последњих неколико утакмица су заиста важни. Сутра ћемо тренирати опет и то је можда још важније”.

Кад је чуо те речи, Адебајо се надовезао широким осмехом.

“Он је посебан на свој начин. Може да дрибла, може да шутира, може да доде, има 208 центиметара и свега 20 година. А, има и тренера који толико верује у тебе да те гурне у стартну петорку. То говори нешто о поштовању”.

 

Извор: аrenasport, mozzartsport.rs

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.