Почетна » Друштво » Објављени извештаји Пентагона о НЛО

Објављени извештаји Пентагона о НЛО

Нагли пораст броја виђења НЛО у 1960-им годинама прошлог века вероватно су проузроковали тестови напредних америчких шпијунских ваздухоплова и свемирске технологије, закључак је извештаја Пентагона.

У налазима, поднесенима у извјештају Конгресу у петак, такођер стоји да “нема доказа” да је америчка влада имала интеракције с ванземаљцима.

Већина предмета који су се сматрали НЛО или “неидентификованим аномалним појавама” заправо су били обични објекти, рекли су званичници.

Но такође је наглашено да извештај неће разувјерити оне који вјерују у то да су се ванземаљци спустили на Земљу.

“Појава телевизијских програма, књига, филмова и велика количина садржаја на интернету и друштвеним мрежама усредоточеног на теме повезане с НЛО највероватније је утицача на јавни дискурс о овој теми и учврстила таква увјерења у неким деловима становништва”, наводи се у извештају.

Портпарол Пентагона рекао је да су службеници приступили извештају на отворен начин, али једноставно нису пронашли доказе о ванземаљским посетиоцима.

“Сви напори које смо уложили у овој истрази, на свим разинама класификације, показују да су већина виђења обични објекти и појаве и резултат погрешне идентификације”, рекао је генерал Пњт Рyдер.

Превод и припрема: Редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.