Почетна » Геоаналитика » Маск: Ако ЕУ овако настави – у Европи ће бити неизбежан грађански рат

Рекао је Илон Маск на својој друштвеној мрежи X

Маск: Ако ЕУ овако настави – у Европи ће бити неизбежан грађански рат

ДОСАДАШЊА политика ЕУ и наставак постојећих миграционих трендова учиниће грађански рат у Европи неизбежним, оценио је амерички бизнисмен Илон Маск на својој страници на друштвеној мрежи Х.

Овако је одреаговао на критику британског политичког коментатора Константина Кисина на рачун европских земаља, које не само да отварају границе људима са различитим вредносним системима, већ још и „демонизују политичаре унутар Европске уније који се томе противе“.

Најбогатији човек на планети је закључио:

„Ако се садашњи трендови у ЕУ наставе, грађански рат у Европи је заиста неизбежан“.

Ни Маск ни Кисин нису за пример навели демонизовање Виктора Орбана, али су га несумњиво имали на уму.

Британска министарка унутрашњих послова Суела Браверман је раније назвала илегалну миграцију главном претњом Западу, оценивши да је мултикултурализам у Европи пропао јер је омогућио мигрантима да уђу у европско друштво и живе „паралелним животима“.

Превод и припрема: Редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.