Почетна » Спорт » Луна Вујовић је нови бисер српског тениса

Луна Вујовић је нови бисер српског тениса

Талентована српска тенисерка Луна Вујовић није успела да дође до прве титуле у сениорској каријери, пошто је у финалу фјучерса у Анталији поражена од Бугарке Дениславе Глушкове резултатом 6:4, 6:4.

Луна, која има само 14 година, имала је предност и у једном и у другом сету (у првом 4:2, у другом 3:1), али није смогла снаге да меч реши у своју корист. Ипак, ово је велики резултат за Луну с обзиром да јој је турнир у Анталији био први у професионалној каријери.

Лана Вујовић је првакиња Европе и шампионка Вимблдона са 14 година, а након освајања гренд слема у Лондону, у интервјуу медијима, истакла је следеће: „Још увек нисам баш свесна да сам освојила овај турнир, и требаће ми неко време да све то схватим. Веома сам задовољна како сам играла, веома сам задовољна. Дошла сам да одиграм најбоље што могу и да видим да ли могу да победим. То је било мој циљ. Искуство је још једна ствар, играти на трави, бити на овим теренима. Све је испало добро на крају“, рекла је она, а затим додала:

„Имала сам јако доброг противника у финалу, али мислим да сам боље одиграла кључне поене. Имала сам прилику да гледам уживо и пратим најбоље играче света, на терену и ван њега. То ми даје више мотивације да играм боље, да видим да делим простор са најбољим тенисерима.

Луна је своје знање стицала и на Тениској академији Ивана Љубичића на Малом Лошињу у Хрватској.

„На Лошињу је јако лијепо. Испод терена је море и прекрасан поглед. Услови за тренинг су јако добри, много ми значе савјети Ивана и тренера Луке Цвјетковића. Презадовољан сам.“

Извор: Курир

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.