Почетна » Наша Србија » Јефтина имања и куће у сеоским срединама у Србији

Јефтина имања и куће у сеоским срединама у Србији

Ако сте размишљали о куповини сеоске куће и имања у Србији, имате више могућности да то учините. Једна од њих је да се пријавите на конкурс Министарства за бригу о селу, које додељује бесповратна средства за куповину кућа на селу, у износу до 10.000 евра. Овај програм је покренут 2020. године и од тада је обезбедио кров над главом за више од 10.000 људи, од чега 3.500 деце . Предност овог програма је што можете да изаберете кућу у било ком делу Србије, али морате да испуните одређене услове, као што су старосна доб, број чланова домаћинства и обавеза да живите у тој кући најмање пет година.

Друга могућност је да самостално потражите понуду сеоских кућа и имања на интернету или уговорите посредника. На тај начин можете да пронађете кућу која вам највише одговара по величини, локацији и цени. Цене сеоских кућа варирају у зависности од региона, стања и површине објекта и земљишта. На пример, на Фејсбук групи „Сеоске куће, домаћинства, плацеви продаја” можете видети понуде кућа у различитим деловима Србије, по ценама од неколико хиљада до неколико десетина хиљада евра.

Оглас
Оглас

Куповина сеоске куће и имања у Србији има многе предности. Прво, то је прилика да живите у природном и здравом окружењу, далеко од градске вреве и загађења. Друго, то је шанса да сами производите храну или да се бавите посебном врстом пољопривредне производње. Треће, то је начин да допринесете развоју села и очувању традиционалног начина живота. Четврто, то је инвестиција која може да вам доноси приход ако решите да изнајмите или продате своју кућу у будућности. Имања су обично просторна, са кућама, шталама, баштама и орахом. Можете уживати у свежем ваздуху, домаћој храни и гостопримству мештана. Имања су идеална за одмор, посао или стално насељавање. Понуда имања по селима у Србији је велика и разноврсна. Можете наћи имања по целој земљи. Цене су приступачне и преговарање је могуће.

На једном од најлепших места у Србији, на Старој планини, сакривена је једна кућа која чека свог новог власника. Реч је о сеоском домаћинству које се продаје за само 14.500 евра, али које захтева велика улагања и реновирање. Кућа има 70 квадрата, а уз њу иде и 4,5 хектара земљишта, од чега је 1,5 хектара шуме, а остало су воћњаци, њиве и ливаде. На имању има и река која протиче испод куће, а која би могла да буде извор воде и струје. Власник има сву потребну документацију и спреман је да замени имање за нешто друго.

„Ове куће су изграђене од квалитетних материјала, имају просторан и функционалан распоред, а нуде и прекрасан поглед на природу. Продавац имања нам је рекао да су цене веома повољне и прилагодљиве, те да постоји могућност договора о плаћању на рате или уз попуст. Он је такође истакао да су ове куће идеалне за све који желе да побегну од градске вреве и уживају у миру и тишини“ казао је један од продаваца за наш портал Компас.

Ова кућа би могла да буде савршен избор за оне који желе да побегну од градске вреве и уживају у миру и тишини природе. Стара планина нуди бројне могућности за рекреацију и одмор, како зими тако и лети. Овде можете да скијате, планинарите, возите бицикл или једноставно да се опустите у прелепом погледу на планинске врхове. Такође, можете да испробате своје вештине у пољопривреди и да производите своје воће и поврће. Ова кућа би могла да буде ваш сан или ваш изазов, зависи од тога како гледате на то.

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.