Почетна » Геоаналитика » „Дубока држава“ преко The Washington Post поручила Бајдену да се не кандидује опет за шефа државе

„Дубока држава“ преко The Washington Post поручила Бајдену да се не кандидује опет за шефа државе

ИЗГЛЕДА да америчка „дубока држава” уклања Џоа Бајдена из борбе за други мандат шефа државе.

Чак и унутар његове Демократске партије Бајденово име се све отвореније повезује са бројним корупционашким скандалима његове породице. Све су гласнија упозорења да он – и због све слабијег „когнитивног здравља“ – нема шансе да победи Доналда Трампа, којег ће, како ствари стоје, поново номиновати његова Републиканска партија.

У суштини, на Бајдена његови почињу да стављају тачку. На начин који „мирише“ на планирану информативно-политичку кампању.

Дневни лист The Washington Post, који се сматра „огласном таблом“ ЦИА и „дубоке државе“, објавио је коментар Дејвида Игнатијуса, једног од својих најпознатијих колумниста, који директно сугерише да „председник Бајден не би требало поново да се кандидује у 2024.”

Штавише, ова процена-порука укључена је у наслов текста: „Бајден и потпредседник Харис не би требало да се кандидују за реизбор“.

Са отвореном опоменом: „Ако њих двоје уђу у председничку кампању 2024. године, Бајден ризикује да поништи своје највеће достигнуће – заустављање Трампа 2020-те“.

Игнатиус, дакле, унапред полази од процене да ће Трамп победити на изборима 2024-те и да ће бити „обезвређени сви напори естаблишмента да га неутралише на изборима 2020. и током Бајденовог председниковања“.

Игнатијус, који се сматра једним од најважнијих људи ЦИА у америчком новинарству, позива Бајдена да поднесе оставку што је пре могуће како би неком другом дао шансу да победи на изборима 2024. Са поруком: „Бајден сада мора рећи НЕ – себи самом“.

Исту идеју скоро – као кроз индиго – изражава британски The Telegraph, који је такође информативна платформа глобалног естаблишмента.

Тај лист указује: „Било би много боље да се фарса заврши одмах. Бајден би требало да објави да неће учествовати у председничкој трци. Он је некомпетентан, САД уместо њега воде други људи. Делегирање овлашћења за доношење одлука другим људима, а управо то данас видимо, даје резултате ако их доносе компетентне технократе. Али, многи с разлогом, сумњају да је то Бајденов избор.

– Садашња ситуација подрива америчко управљање и даје Кини и Русији подстицај да одбаце западне тврдње о својој моралној супериорности. У међувремену, Бајден (или његови најближи сарадници) газе владавину права у Америци и дају могућност критичарима да цео Запад називају дубоко лицемерним и дволичним, – пише The Telegraph.

У западном естаблишменту више се нико не сматра обавезним да се прави као да краљ није го…

sveosrpskoj.com, Факти

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.