Почетна » Спорт » Шири се Евролига: Сјајна вест за Звезду и Партизан

Бројаће 20 клубова

Шири се Евролига: Сјајна вест за Звезду и Партизан

Познати кошаркашки стручњак Марин Седлачак најавио је да ће се већ наредне сезоне Евролига проширити. Најјаче клупско такмичење на Старом континенту бројаће 20 клубова. То је за две екипе више него што је то сада случај.

Ова вест би посебно требала обрадовати навијаче београдских вечитих – Црвене звезде и Паритзана. Ово би требало да им омогући сигурно учешће.

„Следеће године највероватније Евролига ће бројати 20 клубова. Они не желе да мењају систем такмичења, да евентуално имају две групе по десет тимова. Дакле, то је 38 кола. Са 38 кола у једном згуснутом календару такмичења, где имате и једно веома јако удружење играча које се пита када можете да почнете са тренинзима, колико траје сезона и колико утакмица можете да имате, сигурно ћете доћи у конфликт са прозорима ФИБА. Они су фиксни и зацртани још 2017. године. Сада имамо нашег човека Дејана Бодирогу који је био на једној страни, у ФИБА, а сада је у Евролиги. Ту не постоји никакав јаз“, рекао је Седлачак за „Спорт Клуб“.

„Но јаз је због тих ФИБА прозора, јер не постоји могућност да се неки мечеви помере за викенд, због јачине националних првенстава и федерација које то не дозвољавају. Ако би се ту направио неки компромис, а на то ФИБА не може да утиче, онда би сигурно било мање судара, као што смо видели у фебруару ове године када је направљен помак“, додао је он.

Подсетимо, Црвена звезда и Партизан желе такозване „Б“ лиценце Евролиге, које би требало да добију на неколико година (краће су него трајање деценијске „А“ лиценце), а такође у ово такмичење стижу и нова правила од 2027/28.

Ове сезоне Црвена звезда је сезону у Евролиги почела одлично и има скор 3-1, док је Партизан на 2-2.

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.