Početna » Sport » Crvena zvezda započinje svoj put u Ligi šampiona

Meč sa Benfikom na Marakani

Crvena zvezda započinje svoj put u Ligi šampiona

Crvena zvezda počinje svoj put u Ligi šampiona, a u novom formatu u prvom kolu dočekaće portugalsku Benfiku.

Ovaj meč je istorijski po jednom kriterijumu. Naime, duel između srpskog i portugalskog velikana će biti jedan od prva dva meča, koja će se po prvi put u istoriji Lige šampiona odigrati četvrtkom, po regularno određenom vremenu.

Meč između Crvene zvezde i Benfike je na programu u četvrtak u 18:45 na stadionu „Rajko Mitić“.

Kao što već znate, nema više starog sistema takmičenja gde je 32 ekipe bilo podeljeno u 8 grupa. Sada se igra po ligaškom sistemu takmičenja, sa malim promenama. Neće igrati svako sa svakim nego je žreb odlučio sa kojih 8 protivnika će igrati Crvena zvezda.

Sa četiri protivnika će igrati kod kuće a protiv četiri u gostima, po dva tima iz svakog šešira. Kao i do sada, timovi su po šeširima bili raspoređeni cna osnovu UEFA koeficijenta. Pravila takođe kažu da u ovom delu takmičenja, ekipa ne može igrati protiv ekipe iz iste zemlje kao ni protiv više od dve ekipe iz jedne zemlje.

Crvena zvezda će u Ligi šampiona za sezonu 2024/2025 igrati protiv Barselone, Milana, Intera, Benfike, PSV, Monaka, Štutgarta i Jang Bojsa.

Utakmice Crvene zvezde u Ligi šampiona kod kuće:

  • Barselona,
  • Benfika,
  • PSV,
  • Štutgart

Utakmice Crvene zvezde Lige šampiona u gostima:

  • Inter,
  • Milan,
  • Monako,
  • Jang Bojs

Poznat sastav

Dan uoči meča sa Benfikom održana je konferencija za medije na beogradskoj Marakani. Strateg prvaka Srbije Vladan Milojević govorio da ima i dalje neke dileme oko startne postave za predstojeći meč. Ipak, bez obzira na to, sastav za duel sa Benfikom se već nazire.

– Probleme imamo sa igračima koji nisu fizički na velikom nivou, odnosno koji su tek došli u klub. Sa svojim medicinskim i fitnes osobljem moram da donesem odluku da li će ti igrači igrati. Iz tog razloga ćemo sutra viđeti ko će igrati. Ne bih volio da nekog igrača izgubim na duži vremenski period zbog neke manje minutaže sutra – rekao je Milojević pred novinarima.

U pitanju je Radonjić, dok bi Krunić i Silas trebalo da dobiju šansu od samog starta.

Osim toga, Milojević ima još dvije dileme kada je u pitanju startna postava. Prva je na mjestu štopera, gđe je pitanje ko će činiti tandem sa Naserom Đigom, ali se veće šanse daju kapitenu Urošu Spajiću nego Vanji Drkušiću, dok je druga u samom špicu gđe Bruno Duarte ima malu prednost u odnosu na Šerifa Ndiajea, ali se sve može promijeniti na posljednjem treningu.

Dakle, Crvena zvezda bi protiv Benfike trebalo da zaigra u sledećem sastavu:

Glazer – Mimović, Spajić (Drkušić), Điga, Seol – Krunić, Elšnik – Olajinka, Ivanić, Silas – Duarte (Ndiaje).

Povezani članci:

Portal Kompas Info posebnu pažnju posvećuje temama koje se tiču društva, ekonomije, vere, kulture, istorije, tradicije i identiteta naroda koji žive u ovom regionu. Želimo da vam pružimo objektivan, balansiran i progresivan pogled na svet oko nas, kao i da podstaknemo na razmišljanje, diskusiju i delovanje u pravcu boljeg društva za sve nas.