Почетна » Друштво » Ученици Математичке гимназије освојили више од 300 медаља

Математичка гимназија

Ученици Математичке гимназије освојили више од 300 медаља

Само у овој години ученици Математичке гимназије освојили су више од 300 медаља на међународним такмичењима. Најбољи међу њима, добили су признање и од школе. Филип Бојковић је у школи најбољи такмичар из информатике, Вук Хип из физике.

„Био сам на више, али најбитнија је та информатичка олимпијада која се одржава у Мађарској. Престао сам да бројим одавно, не могу више на прсте. Сад што се планова тиче у јануару, 7. идем у Казахстан, на Жаутиковску олимпијаду, па након тога ћу да видим“, планови су Филипа Бојковића, ученика Математичке гимназије.

За Вука Хипа, студента Физичког факултета најзанимљивија је Европска олимпијада из физике.

„У принципу због типа задатка који долазе, ту сам имао златну медаљу“, каже Вук.

И Гвозденова такмичарска година била је пуна медаља.

„Освојио сам сребрну медаљу на међународној олимпијади у знању у Турској, сребрну на Жаутиковској олимпијади у Казахстану, сребрну на Балканској математичкој олимпијади у Турској, сребрну на такмичењу у Пекингу и сребрну медаљу на румунском мастеру из математике“, наводи своје успехе Гвозден Лапчевић, ученик Математичке гимназије.

Увек сањају медаљу више

Најважније је поделити и пренети стечено знање, кажу професори.

„Имамо позиве за 20 великих такмичења широм света. А да бисмо то остварили, треба нам новац, требају нам озбиљне припреме, разни ресурси. Ако се сви заједно у Србији удружимо да помогнемо сјајним ученицима Математичке гимназије, онда је то изводљиво. Ми увек сањамо једну медаљу више“, поручује Мирјана Катић, директорка Математичке гимназије.

Надају се да ће и у јуну нередне године уписати нову, сјајну генерацију ученика.

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.