Почетна » Култура » Кустурица снима нови филм у Сочију

Кустурица снима нови филм у Сочију

Филмски редитељ Емир Кустурица рекао је у интервјуу за ТАСС да је одабрао Сочи за мјесто снимања свог новог филма „The Engineer of Easy Walks“. Према његовим ријечима, филм говори о младићу који ради као оџачар, али се истовремено бави „инжењерингом лаког хода“, што значи да иде у шетње са онима којима је потребно друштво.

Кустурица описује једног од јунака његовог филма.

– Гдје год желите, он ће да иде са вама, јер је добра особа. Постоји, међутим, проблем. Заљубљује у прелијепу младу дјевојку која је у невољи, има проблематичног оца. Изгубио је сав свој новац, чак и она средства која су прикупљена за болесног брата наших вољених инжењера. Новац је био намијењен спасавању дјечака. Да би платила љекарима, ова млада жена одлучује да сама заради новац тако што ће да постане проститутка. Она одлази у Санкт Петербург, главни јунак јој губи траг. Затим се и он сели тамо и постаје достављач пица да би преживио, а све остало видјећете већ у филму – рекао је Кустурица.

Кустурица је додао да нема намеру да снима филмске адаптације онога што је написао Достојевски, већ да ће његов филм имати оригиналну радњу, која ће садржати неке идеје из романа Достојевског.

Што се тиче његовог рада у Русији и на руском језику, Кустурица је додао да му је Достојевски веома близак, као и да је то због чињенице да је сам Достојевски био заинтересован за оне ствари које су њему занимљиве.

„Углавном је реч о маргинализованима – људима који живе ван рефлектора. О Наташи Ростовој, на пример, није писао. Писао је о онима који су дошли са маргине друштва. Од свог првог филма до данас, радим исту ствар у својим филмовима – говорим о људима који не живе ‘као сви остали’, који обично остају иза кулиса“, напоменуо је редитељ.

Прослављени редитељ, како каже, планира да снима и филмове у Казању, Санкт Петербургу и Сибиру.

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.