Почетна » Наша Србија » Које су најпопуларније дестинације у Србији

Туризам у Србији

Које су најпопуларније дестинације у Србији

Истраживања платформе „Гетбајбас“ показала су да се на Инстаграму, од педесет најпопуларнијих места у Србији, чак 16 налази у Београду.

Према истраживању платформе која се бави и претрагом аутобуских карата, праћењем реакција на фотографије и друге објаве на Инстаграму, на првом месту ове листе налази се Национални парк Копаоник, као дестинација за боравак током целе године.

На другом месту је Калемегдан, као тврђава која је вековима штитила главни град и са које се пружа, како наводе, „јединствен поглед на ушће двеју река”.

Foto: Pixabay
Калемегдан

Трећи је Национални парк Фрушка Гора због „мноштва манастира, винарија”, шареног цвећа у мирним двориштима”, што су у објавама коментарисали и као „савршени тренутак”.

Следи Ада Циганлија као „вибрирајуће полуострво”, близу града, „место за водене и друге спортове”, а за њом је на петом месту Храм Светога Саве у Београду, као највећи споменик ове врсте на нашем тлу.

Авала, због торња и погледа на Београд, а Кнез Михаилова као место „градске вреве и испијања кафица”, омиљене су странцима.

На осмом месту је Ртањ, због своје мистичности и дилеме да ли је планина или пирамида, са врхом Шиљак високим 1565 метара.

Ташмајдан је због своје живости у Булевару краља Александра исто у првих десет дестинација, као и ски центар Торник на 10. месту због незаборавног погледа са жичаре.

За овим атракцијама Србије, следе језеро Заовине на Тари, добро за риболов и крстарење, тврђава Голубац окружена Дунавом, Петроварадин, Космај, језеро Перућац које „чистом водом снабдева зелена Дрина”.

На листу педесет најпопуларнијих места у Србији ушли и Ресавска пећина, башта Јевремовац и Гоч, а на последњем месту је војвођанско језеро Бешеново или Бели камен, настало на месту некадашње рударске јаме. Требало је 20 година да ту настане садашње језеро које се због белог камена, вероватно, истиче „плавом бојом мора“.

Извор: Политика

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.