Почетна » Спорт » Србија у походу на Дејвис куп

Тениска нација

Србија у походу на Дејвис куп

Захваљујући бриљантним наступима Миомира Kецмановића и Новака Ђоковића, Србија је изборила пласман у полуфинале Дејвис купа, где ће се састати са Немачком. Ово је велики успех за нашу тениску репрезентацију, која је показала да има снагу и квалитет да се такмичи са најбољим светским селекцијама.

У четвртфиналном дуелу против Велике Британије, Србија је доминирала од почетка до краја. Први поен је освојио Миомир Kецмановић, који је убедљиво победио младог Џека Дрејпера са 6:3, 6:3. Kецмановић је играо врло агресивно и прецизно, не дајући противнику никакву шансу да угрози његов сервис или да направи брејк.

Други поен је донео Новак Ђоковић, који је показао зашто је број један на свету. Он је лако савладао Kамерона Норија са 6:2, 6:3, играјући величанствено у свим елементима игре. Ђоковић је сервирао одлично, варирао ударце, правио победе и форхендом и бекхендом, али и одлично бранећи се када је требало. Нори није имао одговор на Ђоковићеву игру, иако је покушавао да се врати у меч.


Овом победом, Србија је обезбедила минимално 1.3 милиона долара наградног фонда, али и шансу да се бори за трофеј Дејвис купа. У полуфиналу нас очекује тешка противничка екипа из Немачке, која има врхунске играче као што су Зверев, Кербер и Колшрајбер. Мечеви ће се играти у суботу, 25. новембра, у Мадриду.

„Играти за своју земљу је увек највеће задовољство и мотивација. Добро сам почео, сервирао веома добро када је било потребно. Нори је подизао ниво игре, сервирао веома лепо, било је тешко играти против леворуког тенисера, нисам играо против много њих у последње време, али је на крају све сјајно испало“, изјавио је Ђоковић.

Сигурни смо да наша репрезентација има квалитет и мотивацију да победи Немачку и да се пласира у финале Дејвис купа. Подржимо их свим срцем и навијамо за нови успех Србије у тенису!

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.