Почетна » Култура » Скорсезе продуцент серије која се снима у Београду

Серија истражује људе који су отелотворили веру

Скорсезе продуцент серије која се снима у Београду

Прослављени режисер и оскаровац Мартин Скорсезе ангажован је као продуцент нове документарно-игране серије „Свеци“ која се снима у Србији.

Серија ће обухватати осам једночасовних епизода и истраживаће приче изузетних мушакараца и жена који су ризиковали све да би отелотворили најплеменитију и најкомплекснију суштину људског рода – веру.

Серију развијао Скорсезе

Креатор серије је Мати Лешем, а развијао је Мартин Скорсезе за Lionsgate Alternative Television.  Сценарио је написао Кент Џонс, а режираће је Елизабет Чомко.

„Скоро цео живот живео сам са причама о свецима, размишљајући о њиховим речима и делима, замишљајући светове у којима су живели, изборе са којима су се суочавали, примере које су давали. Ово су приче о осам врло различитих мушкараца и жена. Свако од њих живео је у потпуно различитим историјским периодима, а сви су ишли путем љубави који се њима и нама открива у Исусовим речима у јеванђељима. Радујем се што је овај пројекат у току и што радим са толико поузданих и талентованих сарадника“, истакао је Мартин Скорсезе.

Firefly studios
Firefly studios

Екипа већ стигла у Београд

Међународни ауторски тим је већ у Београду, где ће се снимати део серијала, у сарадњи са Фирефлy продукцијом и њиховим студијима, али и на другим локацијама у Србији.

„Имао сам велику част да радим са легендарним Креком на филму Берија Левинсона „The Survivor“ (Преживели).

Позвао ме је у Београд, дошао сам, заљубио се у град и обећао му да ћу се вратити да овде снимам. Велико ми је задовољство што сам поново са Креком и част ми је да радим са Иваном Миковић и свим талентованим људима у Firefly продукцији“ изјавио је креатор и извршни продуцент Мати Лешем.

У тиму и српски аутори

Сценограф Миљен Крека Кљаковић, коме је богата међународна каријера донела многе награде и признања, оживеће атомосферу четири историјске приче.

„То што је серија „Свеци“ наш први међународни пројекат невероватно је признање наших способности на светском тржишту и веома сам почаствована што сарађујем са Лионсгате и Фоx Натион на овом пројекту”, истакла је Ивана Миковић, оперативна директорка Фирефлy продукције и сервисни продуцент серијала „Свеци“.

Серија „Свеци“ ће премијерно бити приказана у новембру ове године на Fox Nation платформи.

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.