Почетна » Спорт » Митровић и Милинковић-Савић оборили светски рекорд

Митровић и Милинковић-Савић оборили светски рекорд

Саудијски Ал Хилал оборио је у уторак светски рекорд по броју узастопних победа.

Тим наших Александра Митровића и Сергеја Милинковић-Савића забележио је 28. узастопну победу.

Ал Хилал је савладао Ал Итихад 2:0 у азијској Лиги шампиона и са укупних 4:0 у двомечу пласирао се у полуфинале такмичења.

Саудијски тим је овом победом надмашио досадашњи светски рекорд који је са 27 узастопних тријумфа у сезони 2016/2017 поставио велшки Њу Сејнтс, а који је тада надмашио учинак Ајакса са Јоханом Кројфом у сезони 1971/1972.

Ал Хилал је створио моћан тим уложивши 350 милиона евра у трансфере прошле године: Нејмар, Малком, Рубен Невеш, Митровић, Милинковић-Савић, Ренан Лоди, Калиду Кулибали, Боно, Хасан Тамбакти.

Ипак, до рекорда је дошао без помоћи своје највеће звезде Нејмара да Силве, али ношен српским тандемом.

Последњи меч у којем није победио Ал Хилал је одиграо 21. септембра, када је у домаћем првенство ремизирао са Дамаком 1:1.

Управо је Дамак следећи ривал Ал Хилала.

Ал Хилал се бори за пету титулу шампиона Азије, а у полуфиналу (април) га чека Ал Аин из Уједињених Арапских Емирата.

У источној зони АЛШ први полуфиналиста је јужнокорејски Улсан, који је избацио земљаке Чонбук, а сада чека расплет домеча између јапанске Јокохаме и кинеском Шандонга, након 2:1 у првом мечу.

Извор: Б92 спорт

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.