Почетна » Наука » Маск жели да X буде конкуренција свим друштвеним платформама

Илон мења свет

Маск жели да X буде конкуренција свим друштвеним платформама

Нови власник платформе X, Илон Маск, објавио је да ће увести нове видео услуге и сервис за запошљавање који ће конкурисати YouTube и LinkedIn. Он је такође најавио да ће покренути свој сервис вести под називом XWire, који ће објављивати актуелне и релевантне информације из разних области. Ове вести су подељени са запосленима X-a на састанку који је означио годину дана од када је Маск купио бивши Твитер за 44 милијарде долара.

У меморандуму који је послат запосленима, а који је добио Блумберг, Маск и извршна директорка Линда Јакарино су изразили своју визију за будућност платформе. Они су рекли да је X „сада позициониран за раст“ и да планира да „деценију иновација“ сведе на „само 12 месеци“. Они су такође нагласили да ће X остати веран свом основном принципу – омогућавању слободног и отвореног дијалога између корисника.

Платформа за све

Илон Маск има велике планове за Икс, платформу коју је купио пре годину дана и која је до тада била позната као Твитер. Након низа промашаја и контроверзних одлука, Маск сада жели да Икс постане не само друштвена мрежа, већ и апликација за упознавање и дигитална банка. То је објавио на онлајн конференцији за новинаре, на којој је изложио своју визију будућности Икса.

Маск је рекао да жели да Икс постане платформа која ће омогућити корисницима да се повежу са другим људима који имају сличне интересе, циљеве и вредности. Он је додао да ће Икс увести нову функционалност која ће омогућити корисницима да започну видео-разговор са другим корисницима који им се свиђају, али и да изврше плаћање или трансфер новца преко Икса. Маск је обећао да ће Икс постати потпуно легитимна платформа за упознавање до 2024. године, али и да ће Икс постати и дигитална банка која ће нудити разне финансијске услуге.

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.