Почетна » Култура » „Мартовски погром — награђени злочин“ у Матици српској до 15. априла

Изложба поводом 25 година од НАТО агресије

„Мартовски погром — награђени злочин“ у Матици српској до 15. априла

У фоајеу Матице српске у Новом Саду до 15. априла трајаће изложбе фотографија „Мартовски погром – награђени злочин“ коју су поводом 25 година од НАТО агресије на нашу земљу и две деценије мартовског погрома на Косово и Метохију приредили Косовскометохијски и Матичин Омладински одбор.

На свечаном отварању скуп је поздравио проф др Драган Станић, председник Матице српске.

Foto: Novosadska hronika

О данима Мартовског погрома говорили су мр Живојин Ракочевић, потпредседник Косовскометохијског одбора, који је био сведок догађаја, као и историчар Стефан Радојковић који се осврнуо на међународне односе у претходним деценијама .

Foto: Pokreni / Stefan Radojković

У склопу изложбеног програма приређена је и поставка фотографија „Погром 17. март 2004. Награђени злочин“, у организацији Матице српске, Галерије уметности Приштина и Дома културе „Грачаница“. Фотографије чији је аутор Живојин Ракочевић углавном су настале током Мартовског погрома.

Foto: Informer / Živojin Rakočević

Изложбу је отворила проф. др Дубравка Ђукановић, директор Републичког завода за заштиту споменика Србије.

Извор: Новости

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.