Почетна » Спорт » Јокић се једини у Денверу није маскирао за „Ноћ вештица“

Доследно

Јокић се једини у Денверу није маскирао за „Ноћ вештица“

Свети Лука или Ноћ вештица? Ово је питање које сваке године подиже прашину у Србији. Док се велики број Срба припрема за славу Светог Луке, други се забављају облачећи костиме и резбарећи бундеве. Како се спортисти из Србије односе према овом празнику? Успешан Србин у свету је остао доследан себи – Никола Јокић је одбио да учествује у колективном костимирању. Док су његови саиграчи одлучили да се маскирају за Ноћ вештица и тако путују на гостовање, Јокић је остао веран свом стилу и обукао се крајње нормално. Јокић је тиме показао да не жели да учествује у западњачком обичају који нема везе са његовом вером и културом.

На конференцији за медије је упитан да ли ће то урадити, на шта је уследио кратак одговор – не.

Тим из Колорада је објавио снимак укрцавања на авион за Минеаполис, а на њему се види да су сви играчи Нагетса обукли костиме, сем једног.

Јокић је на меч против Минесоте (у ноћи између среде и четвртка) кренуо у тренерци.

 

Превод и припрема: Редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.