Почетна » Геоаналитика » Доналд Трамп против Епстинове листе

Амерички председнички избори

Доналд Трамп против Епстинове листе

Џефри Епстајн, амерички финансијер и предузетник, био је у центру пажње због оптужби за сексуално злостављање деце. Епстајн је био обухваћен  великим судским процесом и 2019. године је ухапшен под оптужбом за  злостављање деце и ланац педофилије у периоду од 2002. до 2005. године.

Међутим, 2019. године, Џефри Епстајн је наводно починио самоубиство у својој затворском ћелији у затвору Метрополитан центр (MCC) у Њујорку, што је изазвало велике контроверзе и теорије због чега је дошло до његове смрти. Званични извештај његове смрти је самоубиство тачније вешање, али постоје бројне сумње и питања у вези с тим.

Оптужбе против Епстајна односиле су се на формирање мреже за трајно злостављање деце, трговину педофилским ланцем у шта су били укључени и најмоћни људи света.

Мистерија смрти

У шокантном разговору са Марком Епстином, братом  Џефрија Епстина, новинар Такер Карлсон је поставио три кључна питања која остају као загонетке у случају његове мистериозне смрти.

Прво питање је било: „За кога је Џефри Епстин радио и чиме се заиста бавио?“ Поставља се питање пословне везе и истражује могуће везе са моћним индивидуама или организацијама које би могле бити позадина његових контроверзних активности.

Друго питање се односи на финансијске аспекте – одакле њему стотине милиона долара и где се налази та сума данас? Ово питање подстиче размишљање о могућим изворима његовог богатства и финансијерима.

Најинтригантније питање, међутим, тиче се саме смрти Џефрија Епштајна. Карлсон исказује уверење да постоје докази о томе да Епштајн није самоубица, већ да је убијен у затвору. Ова тврдња се ослања на теорију да су америчка влада и министар правде прикрили стварну природу његове смрти. Супротно мишљењу бившег министра правде Вилијама Бара, који потврђује самоубилачку верзију догађаја, Епстинов брат и Карлсон наглашавају противуречности и неусаглашености у њиховим аргументима.

Теорија о Епстиновој смрти из затвора се заснива на анализи снимака из унутрашњости затвора, где је наводно видљиво да нико није улазио у блок ћелија у којем је био Епстин. Међутим, ову теорију изазивају противуречности у вези са снимцима и премештањем затвореника из блока.

Најнеобичнија детаљ у овој мистериозној причи је временски распон између налаза Епстина мртвог и званичне пријаве. Он је био мртав два сата пре него што је његово тело пронађено. Постоје искази патолога да је неко, иако је био мртав, предузео радње на телу – исецкавши му одећу, обукао га у болничку спаваћицу и пребацујући га у амбуланту. Ово подстиче додатне теорије и сумње о околностима које су довеле до Џефријеве необичне и нејасне смрти.

Ова три питања – о Епстјановом бизнисима, изворима богатства и контроверзи око његове смрти – остају без конкретних одговора, а различита тумачења и теорије настављају да изазивају пажњу и људску маштину. Док Џефри Епстин више није међу живима, мистерија о његовом животу и смрти и даље се стварају теорије и потраге за истином.

Посетиоци острва

Две од најозлоглашенијих личности које су сврставане у круг особа које су посетиле острво су британски принц Ендру и бивши председник САД Бил Клинтон, човек који је бомбардовао СР Југославију.

Принц Ендру, који је већ био под лупом јавности због својих веза са Епстином, сада се налази под додатним притиском. Иако је званично потврђено да је посетио острво, бивши чланови особља сугеришу да је принц био тамо више пута и да је био у упитним односима са малолетницама. Ове оптужбе довеле су до дефинитивног пада репутације принца Ендруа у краљевској породици.

Што се тиче председника Клинтона, Епстинови телефонски записи откривају удаљеност од 21 броја, што подсећа на тесну везу. Они су виђени заједно десетинама пута између 2002. и 2005. године. Контроверзне тврдње да је Епстин организовао оргије за Клинтона на острву додатно подсећају на тајне везе међу властима.

Међутим, представници Клинтонових тврде да бивши председник никада није био на Малом Сент Џејмсу. Супротно томе тврди Вирџинија Жуфре, једна од жена која је оптужила Епстина за злостављање, изјавила је да је лично видела Клинтона на острву 2002. године.

Познате личности из шоу бизниса, глумци Кевин Спејси и Крис Такер, такође су део ове мраче приче. Иако су наводно обилазили пројектне локације за Клинтонову фондацију, користећи Епстинов приватни авион, њихове везе са сценама сексуалног злостављања појављују се на суђењу. Даља истрага њихових личних живота можда ће довести до нових судских рочишта и за Спејсија, који је већ оптужен за сексуално злостављање.

Бил Гејтс, један од најбогатијих људи на свету, такође је лоциран на Малим Сент Џејмсом, посетивши га невероватних 37 пута. Иако Дневници посета не обележавају његову присутност, Гејтс се изјаснио о својим везама са Епстином и изразио жаљење због сусрета са њим.

Додатну сложеност овој причи додала је контроверзна разводна процедура између Била и Мелинде Гејтс. Иако званична обавештења о разлозима развода нису издата, јавност је изненађена открићем контаката између Била Гејтса и Џефрија Епстина.

Суд на Менхетну додао је још један делић мозаика ове приче, наредивши извршном директору „Џеј Пи Морган Чејса“ Џејмију Дајмону да објасни зашто је задржао Епстина као клијента. Ово наредба баца додатно светло на сенке које окружују лични и финансијски свет Џефрија

На фотографијама су испливале у јавност види се како је научник Стивен Хокинг посетио Епстајново злогласно острво 2006. године током конференције. Није познато зашто је био на острву или зашто је Епстајн желио да оспори наводе о оргији у којима је учествовао и сам Хокинг.

Х

Доналд Трамп

Вирџинија Џуфри, која је оптужила Џефрија Епстина за сексуално злостављање, изјавила је да бивши председник САД Доналд Трамп није учествовао у злочинима преминулог сексуалног предатора, показују недавно објављена документа. Вирџинија Џуфри, која  је у свом исказу у јануару 2016. године навела да бивши председник Трамп није учествовао у кривичним делима покојног сексуалног предатора. Ово обавештење долази као резултат последње објаве судских докумената, које су део грађанске тужбе  против Епстина, коју је поднела Џуфри.

Суд је отпечатио серију докумената прошле недеље, а они обухватају деловање Џефрија Епстина и његове партнерке Гилејн Максвел, која је наводно помагала у злостављању. Иако се јавност с тим документима упознаје тек сада, тужба за клевету је поднета још 2015. године, а нови подаци могу да допринесу додатном разјашњавању динамике између Епстина и његових жртава.

Ови судски документи бацају светло на комплексни ланац Епстинових деловања. Ипак, треба истаћи да ови нови подаци не дефинишу крај саге о Епстину, већ отварају нова питања и изазове у потрази за правдом и истином.

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.