Почетна » Спорт » Ђоковић срушио Фрица и открио тајну успеха у Мелбурну

Новак у новом полуфиналу Аустралијан опена

Ђоковић срушио Фрица и открио тајну успеха у Мелбурну

Новак Ђоковић је савладао Американца Тејлора Фрица са 3:1 (7:6, 4:6, 6:2, 6:3), чиме је изборио пласман у полуфинале Аустралијан опена.

Ђоковић се на старту турнира у Мелбурну мучио, али је постепено дизао ниво игре и делује да форму темпира за најтеже мечеве.

У четвртфиналу је играо против изузетно расположеног Фрица, али је и таквом противнику, препустио само један сет.

Американац је пружио жесток отпор, поготово у тренуцима када се ломило. Због таквог отпора, Новак није успео да искористи првих 15 брејк лопти у мечу.

Међутим, према очекивањима, Новак је дошао до победе, за коју му је било потребно три сата и 48 минута. Новак се пласирао 11. пут у каријери у полуфинале Отвореног првенства Аустралије.

За ново финале, Ђоковић ће играти против бољег из дуела између Италијана Јаника Синера и Руса Андреја Рубљова.

Ђоковић открио тајну успеха у Мелбурну

Након меча, српски тенисер је сумирао утиске четвртфиналног меча.

„Квалитетан тенис и висок интензитет од самог старта меча. Фриц ме је терао да играм са основне линије, био сам принуђен да се браним и тешко је било пронаћи идеалан тајминг. Физички смо били исцрпљени“, рекао је Ђоковић након меча.

Ника Кирјоса, аустралијског тенисера који је разговарао са Ђоковићем након меча, занимала је тајна Новакових игара у Мелбурну.

„Показаћу ти то посебно дрво и тајну, али не смеш је никоме рећи. Мораш да се изујеш и попнеш на највишу грану, окренеш се наопачке и висиш 33 минута и три секунде. Тако ћеш освојити гренд слем“, рекао је Ђоковић кроз осмех.

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.