Почетна » Спорт » Братски сусрет: Русија дочекује Србију у Москви

Први дуел Русије са једном европском селекцијом од новембра 2021. године

Братски сусрет: Русија дочекује Србију у Москви

Фудбалска репрезентација Русије ће од 18.00 часова на „ВТБ Арени“ у Москви, дочекати селекцију Србије. Колико интересовање влада за братски дуел у Москви говори чињеница да су све улазнице за меч распродате.

Биће то први дуел руског државног тима са једном европском селекцијом, још од новембра 2021. године.

„Сазнали смо за понуду Руса о одигравању меча одмах након жреба за Европско првенство у Хамбургу. Нисмо имали ни најмање дилеме да ли да прихватимо понуду. Ова утакмица биће добра припрема за ЕП у Немачкој. Желимо да одиграмо најбоље што можемо“, рекао је селектор Драган Стојковић Пикси на конференцији за медије у Москви.

Пикси је потом прокоментарисао и стил игре Русије.

„Селектор Валериј Карпин форсира модеран стил фудбала у систему 4-3-3. Претпостављам да неће мењати ништа. Очекује нас тешка утакмица и трудићемо се да се припремимо најбоље што можемо. Трудићемо се да испробамо неке наше варијанте. Русију сматрам изузетно квалитетном екипом. Тимски су одлични, а имају и неке заиста изванредне индивидуалце. То ће бити један један добар и прави тест, без обзира што се ради о пријатељском мечу“, рекао је селектор Србије.

Србију дочекује пун стадион

Србију ће у Москви гледати пун стадион, пошто је Фудбалски савез Русије саопштио да очекује да ће све карте бити распродате.

Русији ће меч са Србијом бити први против европске селекције још од новембра 2021. године, а од поменутог пориода до данас, „Зборнаја“ је одиграла 11 пријатељских сусрета.

На мечу са „орловима“, фудбалска репрезентација Русије наступаће у новој гарнитури дресова, који су претходно представљени на изложби и форуму „Русија“ у Москви.

Капитен Србије Душан Тадић је рекао да Русија има квалитетан тим.

„Погледали смо снимке репрезентацији Русије, ради се о изузетно доброј екипи која има добар тимски квалитет, са неколико одличних индивидуалаца. Види се да су жељни доказивања и да дуго нису имали утакмнице против јаки противника. Они ће бити силно мотивисани да то сутра покажу, јер нису дуго играли са квалитетним ривалом. Очекује нас јако добра провера, једва чекамо да изађемо на терен“, рекао је Тадић.

Извор: РТ Балкан

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.