Почетна » Наша Србија » Београдски ноћни маркет — спој пијаце и забаве

Традиција у модерности

Београдски ноћни маркет — спој пијаце и забаве

Београдске пијаце постају места за дружење и забаву на „Београдском ноћном маркету“. Ова манифестација, која се одржава на различитим локацијама у граду, привлачи велики број посетилаца који желе да уживају у понуди локалних произвођача, уметника и винара. Пијаце се претварају у галерије, изложбени простори и места за дегустацију вина и сирева, али и добре музике и атмосфере. Туристи који су смештени у близини пијаца имају прилику да виде другачије лице Београда и да сазнају нешто више о његовој култури и традицији.

Организатори „Београдског ноћног маркета“ имају за циљ да оживе пијаце као традиционална места окупљања и куповине, али и да подрже мале породичне радионице, занатлије, дизајнере и уметнике који имају шансу да представе свој рад и да ступе у контакт са посетиоцима. Ова манифестација је и одлична прилика за младе компаније које се баве производњом хране, пића или других производа да промовишу свој бренд и да прошире своје пословне прилике. Посетиоци имају могућност да купују квалитетне и оригиналне производе по приступачним ценама, али и да сазнају нешто ново о Београду и његовим становницима.

Ноћни маркет БГ
Ноћни маркет БГ

„Београдски ноћни маркет“ је постао један од наjпопуларниjих догађaja у граду, коjи сваки пут изненади своjим разноврсним и занимљивим садржajем. Стари и нови излагачa, кaо и свe вeћи брoj посетилaца гaрaнциja су тогa дa je свaки од ових догaђаја jeдинствен и оригинaлен. Постоји толико традиционалног и модерног за свакога по нешто.

Ова јединствена пијаца, која се одржава на различитим локацијама у граду, овог пута је била смештена на Бајлони пијаци, где су посетиоце дочекала насмејана лица, различити производи кућне израде. За свакога је било по нешто. У разговору са једним од излагача сазнали смо да је ово јединствена прилика за дружење, У ери онлајн куповине, ово је право освежење. Прилика за разговор и дружење уз дегустацију.

Ноћни маркет БГ

Ова јединствена манифестација окупила је мале породичне радионице, занатлије, дизајнере, уметнике и угоститеље на највећем фестивалу хране, пића и дизајна.  Заборавили сте поклон за некога? Разне рукотворине ће бити у понуди, не брините. Ту су такође лепе разгледнице, али и разне бројне симпатичне ситнице које ће некоме вашем да значе.

Ноћни маркет БГ
Ноћни маркет БГ

 

На „Београдском ноћном маркету” неће недостајати ни креативности. На великом броју штандова, млади и талентовани дизајнери излагаће своје ручно израђене производе, који су идеални за новогодишње поклоне. Било да тражите накит, торбе, шалове, капе, свеће, украсе или нешто друго, сигурно ћете пронаћи нешто по свом укусу и буџету.

Софа сапуни
Софт сапуни

Наравно, на „Београдском ноћном маркету” не може да изостане ни гастрономска понуда. Осим свежег воћа и поврћа, које можете купити за своју новогодишњу трпезу, можете се почастити и разним специјалитетима из различитих крајева Србије и света. Од традиционалних ајвара, зимских салата, компота и пекмеза, до кулена, пршуте и осталих неизоставних додатака. За слаткокусце има и разних колача, торти, крофни и сладоледа, али и изврсне баклаве које су по нашем запажању биле својеврсни хит.

За добру атмосферу ту је била и музика у шаролику понуду пића. Домаће ракије су биле на штандовима, а пиво се точило у јако пријатној атмосфери топле децембарске ноћи. Спој савремености и традиције је још једном показао да Србија има шта да понуди како нама тако и странцима који у ове дане празника посећују нашу државу.

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.