Почетна » Друштво » Бајденов пас премештен из Беле куће

Бајденов пас премештен из Беле куће

Овчарски пас по имену Командер у власништву америчког председника Џозефа Бајдена, угризао је за четири месеца седморо службеника тајне службе, док је један од њих завршио у болници, пренео је данас Њујорк пост, позивајући се на интерну преписку одељења којој је приступила конзервативна активистичка група Џудикал воч.

„Немачки овчар Командер у власништву председника Бајдена, стар око две године угризао је седморо људи откако је Бајденов пас Мејџор протеран из Беле куће због сличног агресивног понашања”, наводи се у саопштењу те групе.

Пас председника САД Џозефа Бајдена, Командер, који је више пута уједао припаднике тајне службе, премештен је из Беле куће на другу локацију.

Евидентирано је укупно 10 напада од октобра 2022. до јануара 2023. године, а једној службеници је недавно била потребна медицинска помоћ након напада и уједа двогодишњег немачког овчара, преноси Скај њуз.

Елизабет Александер, портпаролка прве даме Џил Бајден, потврдила је да Командер тренутно није у комплексу Беле куће и додала да се „процењују наредни кораци“.

Она је истакла да је Бајденовима веома стало до безбедности особља и свих других који их свакодневно штите.

„Они су и даље захвални на стрпљењу и подршци америчке тајне службе и настављају да раде на решењима“, рекла је Александерова и додала да Бела кућа може да буде „стресно окружење за кућне љубимце“.

Извор: Политика

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.