Почетна » Геоаналитика » Реј МекГоверн: Припремање Американаца за рат са Русијом

Реј МекГоверн: Припремање Американаца за рат са Русијом

Како се бубњеви све гласније чују због наводних претњи из Русије, Бајденова администрација је данас опасно удахнула нови живот у раскринкану и осрамоћену дезинформациону операцију „Рашагејт“ (Russiagate).

„Рашагејт “ изгледа као превише моћно оружје да би га демократе одустале. Његова првобитна појава, која је почела 2016. године, опасно је подигла тензије са нуклеарно наоружаном Русијом. Али усред данашње ескалирајуће кризе у Украјини, понављање „Расијагејта“ безобзирно подиже ризик до лудила.

Ево како је то данас известио „Њујорк тајмс“:

„Сједињене Државе су у среду објавиле широке напоре да се супротставе руским кампањама утицаја на изборе 2024. године, док покушавају да обуздају Кремљево коришћење државних медија и сајтова лажних вести како би утицали на америчке гласаче.

Акције укључују санкције, оптужнице и заплену веб домена које, како наводе амерички званичници, Кремљ користи за ширење пропаганде и дезинформација о Украјини, коју је Русија напала пре више од две године.

Министар правде Мерик Б. Гарланд је детаљно објаснио мере које је предузело Министарство правде. Оне укључују оптужницу против двојице руских запослених на РТ, државној телевизији, који су користили компанију у Тенесију за ширење садржаја, и гашење руске кампање злонамерног утицаја познате као „Doppelgänger“.

„Американци имају право да знају када се страна сила укључује у политичке активности или покушава да утиче на јавни дискурс,“ рекао је господин Гарланд.

Стејт департмент је понудио награду од 10 милиона долара за информације које се односе на страно мешање у америчке изборе. “

Гарланд је сведочио: „Напор у овом случају је усмерен на то да се утиче на пожељан исход председничких избора… Директор Националне обавештајне службе је сведочио да се преференције Русије нису промениле у односу на претходне изборе.“

CNN-ова вест је поново извукла темељно оповргнуте митове о „руској активности 2016. године, која је укључивала хаковање Демократског националног комитета и објављивање докумената с циљем подривања председничке кампање Хилари Клинтон.“ Већина Американаца (осим пажљивих читалаца Consortium News-а) вероваће у ову рециклирану глупост од високих званичника Министарства правде и FBI-а, чији су претходници промовисали исту тактику.

Како смо указали пре четири недеље у тексту „Пропадање, декаденција и обмана у новинарству,“ захваљујући медијима естаблишмента, Рашагејт наставља да преживљава „попут научнофантастичног чудовишта отпорног на метке.“ Ово је истина, иако је истрага Роберта Милера, која је коштала 32 милиона долара, утврдила да није било завере између Русије и Трампове кампање — што је била кључна тачка Рашагејта.

Друга кључна тачка, да је Русија хаковала компјутере Демократског националног комитета, такође је раскринкана, како ћемо ускоро објаснити.

Акције владе данас су уследиле након још једне Рашагејт глупости прошлог суботњег дана од поновљеног преступника Мајкла Исикофа (преко Spy Talk-а). Овога пута, Рашагејт је значајна бесмислица јер помаже у подмазивању припрема за рат.

Године 2017, Исикоф је написао (са Дејвидом Корном) књигу „Руска рулета: Унутрашња прича о Путиновом рату против Америке и избору Доналда Трампа“ — „како је америчка демократија хакована од стране Москве да би помогла Трампу“ (Амазон); „најдетаљнији и најзанимљивији приказ“ (Њујорк тајмс).

Све је то, како Британци кажу, бесмислица! У ствари, годину дана након што је „занимљива“ књига објављена, Исикоф је морао јавно да призна да су „Стилов досије“ и чувена „пишкијашка трака“ „вероватно лажни.“ Признао је то током интервјуа 15. децембра 2018. (са ни слутећим — и донекле шокираним) обожаваоцем.

Време Исиковљеве исповести

Питао сам се зашто је Исикоф добровољно признао у то време (мислио сам да је то било прерано). Можда се наговештај крије у следећем:

5. децембра 2017. године, Одбор за обавештајне послове Представничког дома примио је иза затворених врата заклето сведочење Шона Хенрија, високог званичника фирме за сајбер безбедност CrowdStrike, коју је ангажовао FBI да уради форензику на рачунарима Демократског националног комитета.

Хенри је сведочио, што смо сазнали тек годинама касније, да није било техничких доказа да су ти мејлови ДНК, који су толико осрамотили госпођу Клинтон када их је Викиликс објавио, били хаковани, ни од стране Русије ни било кога другог.

Да ли је неко ко је имао увид у то сведочење обавестио Исикофа, тако да је он могао да спроведе превентивни „модификовани, ограничени излазак“ само 10 дана касније?

Чекај! Нисте знали за Хенријево заклето сведочење? Ево зашто. Адам Шиф, тадашњи председник Одбора за обавештајне послове Представничког дома, и медији естаблишмента успели су да то сведочење сакрију од готово свих скоро седам година.

Понижења не престају. Аналитичар CIA који је написао први нацрт обмањујућег „Процене обавештајне заједнице“ од 6. јануара 2017, који је коришћен свуда да „докаже“ руско хаковање ДНК и друге прекршаје, сада се хвали улогом коју је одиграо.

Мајкл ван Ландингам, сада у пензији, испричао је своју причу за Rolling Stone. Ми смо је анализирали у нашем последњем тексту.

Неокајани Исикоф, само пре неколико месеци, у тексту Џефа Штајна у SpyTalk-у, поново је прогурао (сада потпуно дискредитовану) тврдњу да је Русија хаковала мејлове ДНК.

Подсетимо се: ти мејлови су показали да је, због махинација ДНК и кампање Клинтонове, Берни Сандерс имао исто толико шанси да постане кандидат Демократске партије 2016. године колико и чувена грудва снега у паклу.

Вампир

„Руско хаковање ДНК“ је као вампир, нико није у стању да му забоде дрвени колац у срце и задржи га тамо. Председник Барак Обама је и сам знао да је то лажно, али је ипак протерао 35 руских дипломата због хаковања и других наводних мешања у изборе 2016. године.

Да ли је најновија Исикофова реприза у SpyTalk-у наговештај још једног русофобног испирања мозга док саветник за националну безбедност Џејк Саливан и државни секретар Ентони Блинкен припремају одговор на успех Русије у Украјини?

У тексту, Исикоф пласира опасну фантазију да Русија прети Европи и ван Украјине, док истовремено тврди да Русија не може да победи ни у украјинском „ћорсокаку“. Исикоф то ради у интервјуу са Џоном Саливаном, бившим америчким изаслаником у Москви, који је управо објавио нову књигу о свом времену у руској престоници.

Он каже:

„‘Ово је све због руске агресије’, наставио је Саливан. ‘Тренутно је усмерена на Украјину, због чега је врх копља у Украјини, али неће се завршити тамо. А у књизи наводим многе аналогије са Другим светским ратом и почетком рата 1930-их и крајем 30-их.’“

Портпаролка бившег председника Доналда Трампа, Келиен Конвеј, сковала је израз „алтернативне чињенице“. Са људима као што су Исикоф и ван Ландингам поново на сцени — и са медијима попут Spy Talk-а и Rolling Stone-а који су спремни да их промовишу — можете очекивати подједнако много „алтернативних чињеница“ и од демократа и од републиканаца.

Оно што је важно имати на уму је да су „алтернативне чињенице“ о Русији много опасније, с обзиром на изузетно високе тензије између Вашингтона и Москве.

Извор: Consortium News

Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.