Почетна » Спорт » НБА лига ускоро планира проширење

Могли би да видимо још две нове франишизе

НБА лига ускоро планира проширење

НБА лига би ускоро могла да добије још коју франшизу, јер је Адам Силвер изјавио како лига размишља о дуго најављиваном проширењу.

Комесар најјаче кошаркашке лиге на свету је у разговору за „NBC Sports“ истакао како би нови тимови могли да се појаве у Сијетлу, Мексико Ситију или Лас Вегасу.

Такође је и истакао да се чека само потврда новог уговора о медијским правима, како би лига и званично могла да почне да ради на проширењу. Према новом уговору, НБА би по сезони требало да заради 6,9 милијарди долара!

Силвер је искористио прилику да помене и Џерија Веста, легендарног кошаркаша Лос Анђелес Лејкерса и захвали му се на свему што је дао кошаркашкој игри.

Изјава Адама Силвера

„Морамо да разумемо какви су наши дугорочни односи са медијима пре него што кренемо у експанзију. Сада смо у процесу закључивања тих послова, то ће бити дугорочни уговори. Надам се да још нисмо готови, али они ће бити успешни у смислу генерисања више новца за лигу и тимове, а онда ћемо бити у позицији да гледамо на експанзију.

Није предодређено да се ширимо, али има толико потенцијала и талента широм света. Мислим да нема сумње да ће, временом, ова лига моћи да издржи још два тима и постоји интересовање за тржиште, тако да ћемо, када завршимо наше медијске послове, скренути пажњу на то“, рекао је Силвер.

Први човек лиге је и открио који градови би могли да добију НБА франшизу

„Било је неких дискусија о потенцијалном повратку у Сијетл.

Сијетл Суперсоникс
Foto: Awful Announcing

Лас Вегас је, без сумње, веома заинтересован за тим. Једног дана Мексико Сити. Међутим, постоји много других градова у САД и Канади који су нам се обратили да нам кажу да би били заинтересовани“, истакао је Силвер.

Интересантан би био повратак Сијетл Суперсоникса, а поготово ако би у њиховим редовима опет видели динамични дуо у виду Расела Вестбрука и Кевина Дурента. То је оно што сваки фан ове (за сада угашене) франшизе прижељкује.

НБА је последњи пут добила нови тим 2004. године, када је Шарлот добио екипу у најјачој лиги света. Тренутно постоји 30 франшиза у НБА лиги, две мање у односу на НФЛ и НХЛ.

Извор: Arena Sport

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.