Почетна » Друштво » Преминула једна од последњих Српкиња у Приштини

Преминула једна од последњих Српкиња у Приштини

Преминула је Лепосава Стојановић (91), једна од приштинских бака, храбрих жена које су остале да живе у Приштини, у најтежа времена по српски народ на Косову и Метохији, саопштио је др Александар Чановић, који се годинама бринуо о бака Мили, како су је звали.

– Када на Косову и Метохији утихне једна српска душа, то је исто као да је нестао читав један град – навео је др Чановић у објави.

Годинама након сукоба 1999, највећи број Срба, око 40.000, био је приморан да напусти Приштину, али не и бака Мила.

Јавност је за њу чула када је градска власт одлучила да исели станаре у згради “Павиљон Б” у центру града, гдје је живјела сама, уз комшије Албанце, преноси РТС.

Стан, наслијеђен од супруга, морала је да напусти због рушења зграде, јер је локална власт одлучила да на том мјесту изгради градску гаражу.

Посљедње године живота провела је у изнајмљеном стану који је плаћала приштинска локална самоуправа.

Лепосава Стојановић ће бити сахрањена у Нишу.

Извор: РТС

Превод и припрема: Редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.