Почетна » Култура » Посластица за љубитеље епске фантастике — излази нови „Господар прстенова“

„The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum” и "The War of The Rohirrim"

Посластица за љубитеље епске фантастике — излази нови „Господар прстенова“

    Након скоро десет година од изласка последњег филма, по некој од Толкинових књига, добили смо званичну потврду да се снима нови, а и знамо када ће изаћи. Ове податке поделио је шеф „Warner Bros Discovery-a“ Давид Заслав приликом састанка са инвеститорима.

Филм овог пута неће режирати, али ће продуцирати Питер Џексон (Peter Jackson), док је режија дата Голуму, односно Ендију Серкису (Andy) који се прославио у филмовима Џексона тумачећи улогу Голума.

Foto: Mondo.me

Њему у последње време уопште није страна режија, чак све више и више добија пројекте на којима ради, до сада је најпознатији по другом делу „Венома”, те играној верзији „Моглија”. Још увек се ради на сценарију за филм, тако да није познато шта ће обрађивати, али оно што је познато да ће нови филм из франшизе „Господар прстенова” изаћи већ 2026. године.

„Lord of the Rings: The Hunt for Gollum“

Уз поменутог Џексона и Серкиса, на филму ће радити добро проверена екипа Фран Валш (Walsh) и Филипа Бојенс (Philippa Boyens), њих две су радиле на обе Џексонове трилогије из Толкиновог света. Радни назив филма је „The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum”.

Foto: Game Rant

Заслав је на поменутом састанку нагласио да „Warner Bros Discovery“ не користи довољно лиценце за серијале као што су „The Lord of the Rings”, „Harry Potter” и „DC”, и да ће напорно радити да их више искористе. Након „Hobbit” трилогије, добили смо 2022. серију у продукцији Амазона – „The Rings of Power”, која иако није баш најбоље прихваћена, имаће још две сезоне. За ову годину најављен је анимирани филм „The Lord of the Rings: The War оf the Rohirrim”.

Foto: The One Ring

Поред филмова, у развоју су тренутно две видео-игре смештене у свет „Господара прстенова”.

 

Извор: Svet Kompjutera

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.