Почетна » Култура » 13. Међународни фестивал драма и серија – ФЕДИС

13. Међународни фестивал драма и серија – ФЕДИС

По тринаести пут, од 3. до 5. октобра у Дому омладине Београда биће одржан Међународни фестивал драма и серија – ФЕДИС. Од ове године у оквиру званичне конкуренције за награду такмичиће се ТВ серије из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Македоније, чиме овај фестивал и званично добија префикс регионалне манифестације.

ТВ серије из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Хрватске биће у такмичарском програму манифестације чији је слоган „Заједничка фреквенција“. Селектор 13. ФЕДИС фестивала је професор Факултет драмских уметности у пензији магистар Раденко Ранковић. Овогодишња награда „Златна антена“ за најбољу режију носиће име редитеља Александра Ђорђевића. До сада „Златна антена“ носила је имена – Љубиша Самарџић, Милена Дравић, Радмила Савићевић, Живојин Жика Миленковић…

Поред пројекција епизода популарних и нових серија, на програму су и трибине, као и конференција о сарадњи између земаља региона. Манифестацију ће свечано отворити прошлогодишња добитница Златне арене за најбољу ауторску музику у ТВ серијама, Биљана Kрстић.

Припремила редакција Компас инфо
Повезани чланци:

Портал Компас Инфо посебну пажњу посвећује темама које се тичу друштва, економије, вере, културе, историје, традиције и идентитета народа који живе у овом региону. Желимо да вам пружимо објективан, балансиран и прогресиван поглед на свет око нас, као и да подстакнемо на размишљање, дискусију и деловање у правцу бољег друштва за све нас.